"OBAVIJESTILI KOSOVO O ODLUCI"

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije: Gvineje Bisao povukla odluku o priznanju nezavisnosti Kosova

Premijer Gvineje Bisao Umaro Sisoko Embalo, koji je na toj funkciji od novembra 2016, izjavio je 17. novembra u Beogradu da on nije vidio nikakav dokument koji bi potvrdio da je ta zemlja priznala Kosovo
103 pregleda 6 komentar(a)
Gvineja Bisao, Foto: Shutterstock
Gvineja Bisao, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.11.2017. 17:43h

Vlada Gvineje Bisao povukla je danas odluku iz 2011. godine kojom je priznala nezavisnost Kosova, saopštilo je danas Ministarstvo vanjskih poslova Srbije.

U saopštenju je navedeno da je Vlada Gvineje Bisao, nakon pažljivog razmatranja, danas povukla odluku od 10. januara 2011. godine kojom je priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije.

Ministarstvo je dodalo da su vlasti Gvineje Bisao obavijestile Kosovo o toj odluci, i saopštenju priložilo fotografiju tog dokumenta koji nosi današnji datum.

Premijer Gvineje Bisao Umaro Sisoko Embalo, koji je na toj funkciji od novembra 2016, prethodno je izjavio 17. novembra u Beogradu da on nije vidio nikakav dokument koji bi potvrdio da je ta zemlja priznala Kosovo.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić je rekao da "ako je možda prethodna vlast Gvineje Bisao priznala Kosovo, ne znači da sadašnja vlast stoji iza toga".

Gvineja Bisao nije podržala prijem Kosova u Unesko i bila je uzdržana kada se 2015. glasalo o tome.

Preporučujemo za Vas