Lajčak: Završena nova runda tehničkog dijaloga Beograda i Prištine

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine u Briselu je odvojeno razgovarao sa glavnim kosovskim pregovaračem, zamjenikom premijera zaduženog za evropske ingegracije Besnikom Bisljimijem i sa glavnim pregovaračem Srbije Petrom Petkovićem

5200 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Betaphoto
Foto: Betaphoto

Završena je nova runda tehničkog dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, javio je specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak na svom Tviter nalogu.

"Upravo su završeni dvodnevni obimni i dubinski razgovori sa dvojicom glavnih pregovarača i njihovim timovima o punom spektru elemenata dijaloga - pređašnjih dogovora, sadašnjih pitanja i sledećih koraka u normalizaciji odnosa Kosova i Srbije", napisao je Lajčak.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine juče je u Briselu odvojeno razgovarao sa glavnim kosvovskim pregovaračem, zamjenikom premijera zaduženog za evropske ingegracije Besnikom Bisljimijem.

Lajčak je danas odvojeno razgovarao s glavnim srpskim pregovaračem Petrom Petkovićem, i izjavio poslije sastanka da je imao koristan razgovor sa njim.

Poslije toga uslijedio je zajednički sastanak dvije delegacije u okviru nastavka dijaloga.

Bonus video: