Prelević: Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu koju je Štajnfeld podnijela protiv Lečića

"Danijela ima pravo na prigovor. Mi ćemo iskoristiti to pravo i ići dalje", navodi advokat Prelević

17067 pregleda 15 komentar(a)
Štajnfeld, Foto: Screenshot/Youtube
Štajnfeld, Foto: Screenshot/Youtube

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu glumice Danijele Štajnfeld koja je Branislava Lečića optužila za silovanje, potvrdio je za Nova.rs advokat Božo Prelević, koji zastupa Štajnfeld.

On navodi da je ta odluka nepravosnažna.

"Danijela ima pravo na prigovor. Mi ćemo iskoristiti to pravo i ići dalje", navodi Prelević.

Štajnfeld je u martu podnijela krivičnu prijavu protiv glumca Branislava Lečića,koga je optužila da ju je tokom 2012. godine silovao, u vrijeme kada su zajedno radili na jednoj predstavi.

Lečić
Lečićfoto: Betaphoto

Ona je prvo prošle godine u svom dokumentarnom filmu otkrila da ju je silovao stariji kolega iz Srbije. Štajnfeld nije željela da otkrije njegov identitet, a sve što je kazala bilo je da je on veoma uticajan u svijetu filma i pozorišta.

Nova.rs piše da je ubrzo po režimskim tabloidima započelo citiranje ko bi mogao biti misteriozni silovatelj, a odlučnost glumice da ne izgovori njegovo ime, na poslijetku je cio slučaj bacilo u sjenku.

Međutim,zbog očiglednog uznemirenja javnosti, tužilaštvo je tražilo od glumice da se odazove pozivu na saslušanje, što je ona na poslijetku i učinila u martu ove godine kada je doputovala u Beograd iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD), piše Nova.rs.

Nakon što je otkrila Lečićevo ime, poznati glumac i opozicioni političar pokušavao je danima da na svaki način demantuje njene navode. Na saslušanju u policiji je proveo čitav jedan dan, a po izlasku je tvrdio da je prošao poligraf, piše Nova.rs.

Bonus video: