Škoro podnio ostavku na sve stranačke funkcije

Škoro je najavio da će ostati poslanik i potpredsjednik Hrvatskog sabora, a očekuje i počasnu funkciju u stranci

4483 pregleda 4 komentar(a)
Škoro, Foto: Betaphoto
Škoro, Foto: Betaphoto

Miroslav Škoro iznenada je odstupio s mjesta predsjednika Domovinskog pokreta i svih ostalih dužnosti u toj stranci. Objavio je to na svojem Fejsbuk nalogu uz napomenu da to čini iz ličnih razloga, a svoju je odluku dodatno obrazložio u izjavi za Hrvatski radio.

Škoro je najavio da će ostati poslanik i potpredsjednik Hrvatskog sabora, a očekuje i počasnu funkciju u stranci, prenosi Hrvatska radio-televizija, uz pitanje kako Škoro misli da prepustiti novom vođstvu stranku ako zadržava najvišu hijerarhijsku poziciju u Saboru.

„U principu mantra je nekakva da, eto, ja sam gubitnik, ja sam čovjek koji je ustvari razlog zašto se napada taj Domovinski pokret i ti ljudi. Onda sam nakon jednog razgovora sa svojom porodicom zaključio da je možda najbolje da se nastavim baviti politikom, ostanem u Saboru, ali da se maknem s mjesta predsjednika DP-a“, kazao je Škoro u telefonskom razgovoru za HRT.

Istrčao je svoju utakmicu kao predsjednik stranke, dodao je: „Dao sam sve što sam mogao, ostavio sam srce na terenu. Volim tu stranku i sve sam napravio u interesu boljitka ove naše države.“

Mnoge je, navodi HRT, u Domovinskom pokretu iznenadila Škorova odluka, ali ne i njegovog zamjenika Marija Radića koji je za Jutarnji list kazao kako se „ionako u septembru u stranci moraju održati unutarstranački izbori“.

Radić naime, do tih izbora preuzima stranku.

Estradni umjetnik Miroslav Škoro je prije nekoliko godina sa Domovinskim pokretom. Na predsjedničkim izbirim 2019. bio je trećeplasiran, a na republičkim izborio ulazak DP u Sabor.

Bonus video: