Marković: Vučić, Zaev i Rama zaslužuju Nobelovu nagradu za mir zbog "Otvorenog Balkana"

Marković je ocijenio da inicijativi treba da se priključe i Sarajevo i Priština

6599 pregleda 180 reakcija 23 komentar(a)
Marković, Foto: Dragan Gojić/Beta
Marković, Foto: Dragan Gojić/Beta

Predsjednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ocijenio je danas da lideri Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije, Aleksandar Vučić, Zoran Zaev i Edi Rama "zaslužuju Nobelovu nagradu za mir" zbog inicijative "Otvoreni Balkan".

Marković je ocijenio da je to "najvažniji sporazum u posljednjih 70 godina", kojim se, kako je naveo, obezbjeđuje mir na Balkanu.

"Gdje je ekonomija vezana tu nema rata. Sporazum 'Otvoreni Balkan' danas obezbjeđuje slobodan prolaz ljudi i roba, ali prije svega obezbjeđuje mir na ovim prostorima, posebno između Srba i Albanaca i zato predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Sjeverne Makedonije, Zoran Zaev i Edi Rama zaslužuju Nobelovu nagradu za mir", naveo je predsjednik Jedinstvene Srbije a prenijela ta stranka.

Marković je ocijenio da inicijativi treba da se priključe i Sarajevo i Priština.

"Onaj ko je protiv tog sporazuma taj nije za mir i saradnju. Kurti i Izetbegović još žive u prošlim vjekovima i to ih održava. Rat se na prostorima bivše Jugoslavije završio prije 30 godina i ne treba da zaboravimo šta se dešavalo, ali moramo da gledamo kako da sarađujemo", naveo je Marković.

On je najavio da će u organizaciji Jedinstvene Srbije, oko 1.000 poljoprivrednika iz Srbije 28. avgusta otići u grčko ljetovalište Paralija gdje će, kako je naveo, provesti četiri ili pet dana.

Bonus video: