Haradinaj: Kosovo u NATO do 2020. godine

Predsjednik kosovske Skupštine Kadri Veselji izjavio je da je transformacija Kosovskih bezbjednosnih snaga u vojsku Kosova nezaustavljiv proces, neophodan i u interesu svih strana
4 komentar(a)
Kosovo, Foto: Twitter/MFA Kosovo
Kosovo, Foto: Twitter/MFA Kosovo
Ažurirano: 14.11.2017. 12:31h

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da se nada da će Priština do 2020. godine pristupiti NATO Alijansi, prenosi Tanjug.

Haradinaj je, na konferenciji "NATO i Zapadni Balkan - regionalna dinamika u globalnim izazovima bezbjednosti", istakao da su u ovom trenutku najveće opasnosti "terorizam, miješanje Rusije, sajber kriminal i globalna korupcija", prenio je RTK2.

Dodao je da "Kosovo ima vojni staž i želi da se što prije pridruži NATO-u".

Haradinaj očekuje da će se do 2020. godine Kosovo priključiti najmoćnijoj vojnoj organizaciji na svijetu.

Predsjednik kosovske Skupštine Kadri Veselji izjavio je da je transformacija Kosovskih bezbjednosnih snaga u vojsku Kosova nezaustavljiv proces, neophodan i u interesu svih strana.

Veselji je rekao da je Priština posvećena dobrim odnosima "sa svim susjedima, i sa Srbijom u isto vrijeme nastavlja dijalog o normalizaciji "kao prvu fazu neizbježnog procesa međusobnog priznavanja".

"Danas smo ponosni na kadete KBS-a za uspjeh koji su postigli na najvećim vojnim takmičenjima zemalja članica NATO-a. Ovaj uspjeh je samo jedan primjer koji pokazuje da je ova sila spremna da preuzme svoju ulogu u regionalnoj i globalnoj sigurnosti. Transformacija u Vojsku Kosova je nezaustavljiv proces, neophodan i u interesu svih strana", rekao je Veselji, prenijela je RTK2.

Bonus video: