Arsić (SNS): Ne vidim razliku između Kurtija, Đilasa, Šolaka, Milanovića i Đukanovića

Aresić je rekao da "ne vidi razliku između onih koji pokušavaju da preuzmu Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) u Crnoj Gori, Albanaca sa Kosova koji otimaju istoriju i vjerske objekte i komšija iz Hrvatske koji napadaju srpsku državu"

2967 pregleda 15 komentar(a)
Arsić, Foto: Skupština Srbije
Arsić, Foto: Skupština Srbije

Poslanici Skupštine Srbije tokom razmatranja "Zakona o očuvanju kulturnog i istorijskog nasljeđa Svetog manastira Hilandar" uglavnom govore o istorijatu manastira, pozivaju da se specijalci na Kosovu povuku s administrativnih prelaza i upućuju kritike opoziciji.

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) na čijem je čelu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, Veroljub Arsić izjavio je da ponovo očekuje napade dijela javnosti što se novac građana Srbije dijeli "manastirima i popovima", te da ti napadi dolaze od istih onih koji su prije godinu dana kritikovali predsjednika Aleksandra Vučića zbog izgradnje spomenika Stefanu Nemanji.

"To je bio proces koji je započela takozvana intelektualna, kulturna elita koja je predvodila bivši režim, koju je sada okupio Dragan Đilas oko sebe", rekao je Arsić.

Dodao je da "ne vidi razliku između onih koji pokušavaju da preuzmu Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) u Crnoj Gori, Albanaca sa Kosova koji otimaju istoriju i vjerske objekte i komšija iz Hrvatske koji napadaju srpsku državu".

"Ne vidim razliku između Kurtija, Đilasa, Šolaka, Milanovića i Đukanovića", rekao je Arsić i napomenuo da se ovim zakonom čuva SPC, a "tamo gdje prestane da postoji SPC prestraje da postoji i srpski narod i taj proces na žalost u našem okruženju još traje".

Bonus video: