VIDEO Avioni Vojske Srbije nadlijetali Jarinje

Pojavu aviona okupljeni su pozdravili aplauzom i uzvicima "Srbija, Srbija"

16098 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Avion Vojske Srbije, Foto: Screenshot/Youtube
Avion Vojske Srbije, Foto: Screenshot/Youtube

Šesti je dan protesta Srba sa Kosova nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga kosovske policije na graničnim (u Srbiji ih zovu administrativni) prelazima između Kosova i Srbije, Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zamjeni registarskih tablica.

Dva aviona Vojske Srbije u dva navrata oko podne nadlijetela su Jarinje, prenosi Radio televizija Srbije (RTS).Pojavu aviona okupljeni su pozdravili aplauzom i uzvicima "Srbija, Srbija".

Ta televizija prenosi da od svojih pozicija ne odustaju ni pripadnici specijalne policije, ni građani okupljeni na protestu.

U zgradi opštine Zubin Potok tokom noći je izbio požar koji je zahvatio dvije kancelarije.

U Zubinom Potoku ne znaju šta je razlog izbijanja požara, a iz Prištine je saopšteno da su izgorjele kancelarije policije i registracioni centar gdje se izdaju probne tablice i tvrde da je požar podmetnut.

Premijer Kosova Aljbin Kurti se oglasio na Fejsbuku i rekao da je napadnut registracioni centar i u Zvečanu i optužio zvanični Beograd da navodno podstiče te napade.

Tvrdi da je požar u Zubinom Potoku podmetnut, a da su u Zvečanu na registracini centar bačene dvije bombe, ali da nisu eksplodirale.

Na Jarinju i Brnjaku je mirno. Manje je ljudi na Brnjaku, nego na Jarinju. Neuporedivo je manje i policije na punktu prema Brnjaku, prenosi RTS.

Dva kamiona puna pijeska postavljeni su kao barikade preko jednog od mostova gdje Srbi protestuju zbog prisustva specijalne policije i uvođenja probnih tablica za automobile iz centralne Srbije. I na Brnjaku traže povlačenje policije i uredbe o tablicama. Od blokade do punkta se može samo pješke.

Inače, u Centrima za registraciju se uzimaju probne tablice koje su vlasnicima automobila sa srpskim tablicama sada neophodne kako bi se kretali na teritoriji Kosova. Takođe, probne tablice se uzimaju i na graničnim prelazima, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Bonus video: