predsjednica ek u posjeti tirani

Fon der Lajen: Budućnost Albanije je u EU, dobrar napredak u reformi pravosuđa

Fon der Lajen je posjetom Tirani počela zapadnobalkansku turneju tokom koje će, u sklopu priprema za Samit EU - Zapadni Balkan koji 6. oktobra organizuje Slovenija, posjetiti i Sjevernu Makedoniju, Kosovo, Crnu Goru, Srbiju i BiH

5321 pregleda 0 komentar(a)
Rama i Fon der Lajen, Foto: Screenshot/Youtube
Rama i Fon der Lajen, Foto: Screenshot/Youtube

Predsjednica Evropske komisije (EK) Ursula fon der Lajen izjavila je danas u Tirani da je Albanija ostvarila napredak u reformi pravosuđa i da sada Brisel treba da ispuni svoj dio posla.

"Moja poruka ja jasna. Budućnost Albanije je u EU. Evropska komisija je čvrsto pri svom opredjeljenju. Dobrim napretkom u reformi pravosuđa Albanija je jasno ispunila svoje, sada je na EU da uradi svoj dio posla", objavila je Fon der Lajen na Tviteru uz fotografiju sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

Fon der Lajen je posjetom Tirani danas počela zapadnobalkansku turneju tokom koje će, u sklopu priprema za Samit EU - Zapadni Balkan koji 6. oktobra organizuje Slovenija, posjetiti i Sjevernu Makedoniju, Kosovo, Crnu Goru, Srbiju i BiH.

Poslije sastanka sa Ramom, ona se sastala i sa predsjednikom Albanije Iljirom Metom, a tema razgovora je, kako prenosi ABC, evropska perspektiva Albanije.