Vučić: Želimo u EU, ali moramo da sarađujemo sa Kinom i Rusijom da bismo preživjeli

"Moramo da razmišljamo o energetici. Glava me boli, s mukom sam zaspao noćas samo razmišljajući o struji i gasu. Čekam da se vratim u Srbiju da pozovem sve moguće, da milion sastanaka napravimo da vidimo šta ćemo da radimo. Jer ja vidim da niko ništa ne preduzima i ovo postaje ludilo nekontrolisano, a onog sekunda kad vam bude za pola stepena hladnije u stanu biću ja kriv"

6877 pregleda 11 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: REUTERS
Aleksandar Vučić, Foto: REUTERS

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je danas na Brdu kod Kranja izjavio da Srbija i dok je na evropskom putu mora da vodi računa o sebi i o svojim odnosima i sa Rusijom i sa Kinom, te da niko ne može da joj zamjeri što želi da "preživi".

"Želim da vjerujem da je budućnost Zapadnog Balkana zaista u Evropskoj uniji, ali niko nema pravo, i o tome sam ja govorio danas, da nama zamjera to što želimo da živimo i preživimo", rekao je on novinarima na Brdu kod Kranja nakon samita EU-Zapadni Balkan.

To je tema, naveo je, koja brine sve na Zapadnom Balkanu jer cijene naglo rastu, o čemu je razgovarano i na samitu.

"Moramo da razmišljamo o energetici. Glava me boli, s mukom sam zaspao noćas samo razmišljajući o struji i gasu. Čekam da se vratim u Srbiju da pozovem sve moguće, da milion sastanaka napravimo da vidimo šta ćemo da radimo. Jer ja vidim da niko ništa ne preduzima i ovo postaje ludilo nekontrolisano, a onog sekunda kad vam bude za pola stepena hladnije u stanu biću ja kriv", dodao je.

Srbija, rekao je, i dok je na evropskom putu mora da vodi računa o sebi i o svojim odnosima i sa Rusijom i sa Kinom.

Bonus video: