Todorić snimljen kako ulicama Londona trčeći bježi od novinara

“Očigledno je u dobroj formi. Pobjegao nam je za dvije, tri ulice, a čini se da je već ispunio svoje jučerašnje obećanje da će nam prirediti još iznenađenja”, rekla je novinarka Silvija Skočajić koja se iz Londona javila u Dnevnik HRT
66 pregleda 7 komentar(a)
Ivica Todorić, Foto: Printscreen
Ivica Todorić, Foto: Printscreen
Ažurirano: 09.11.2017. 07:18h

Osnivač posrnulog hrvatskog koncerna Agrokor Ivica Todorić snimljen je kako ulicama Londona trčeći bježi od hrvatskih novinara.

Manje od 24 sata nakon što ga je londonski sudija pustio na slobodu uz kauciju vlasnik Agrokora Ivica Todorić (66) pojavio se u policijskoj stanici Kensington.

Sud je Todoriću naložio da mora da se javlja policiji tri puta nedjeljno, a nekadašnji prvi čovjek posrnulog koncerna svoju prviu posjetu odradio je već u srijedu.

“Jutarnji” piše da Todorića niko nije očekivao u stanici samo dan nakon puštanja na slobodu, svi su mislili da će pojaviti u petak.

Ekipa HRT za svaki slučaj je dežurala ispred policijske stanice u luksuznoj četvrti, Todorić je pokušao da ih zaobiđe preko sporednog izlaza, ali oni su ga ipak uočili i prišli mu sa leđa, na šta se on bez riječi dao u trk piše B92.

Novinari su neko vrijeme trčali za njim, ali nijesu mogli da ga stignu.

“Očigledno je u dobroj formi. Pobjegao nam je za dvije, tri ulice, a čini se da je već ispunio svoje jučerašnje obećanje da će nam prirediti još iznenađenja”, rekla je novinarka Silvija Skočajić koja se iz Londona javila u Dnevnik HRT.

Todorić prema nekim informacijama navodno živi blizu policijske stanice.

Inače, Todorić je u utorak pušten na slobodu uz kauciju od 100.000 funti, ali je predao svoje isprave, a ima obavezu i nošenja sigurnosne narukvice koju ne smije da skida svake noći od ponoći do tri sata ujutru.

Takođe, ima obavezu i da se javlja u policijsku stanicu tri puta nedjeljno.

Slovenački portal Siol objavio je detalje krivične prijave koju je zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo podiglo protiv Ivice Todorića.

Kako navode, u krivičnoj prijavi se navodi da je vlasnik Agrokora nezakonito prisvojio 173 miliona eura dobiti. Ta je dobit, prema istražiteljima, prisvojena između 2006. i 2017. godine.

Bonus video: