Ambasada SAD u Beogradu: Godfri ostaje fokusiran na dužnost, služi na zadovoljstvo predsjednika

Beogradski Blic je pozivajući se na diplomatske izvore objavio da će iskusni američki diplomata i dobar poznavalac regiona Kristofer Hil biti imenovan za novog ambasadora SAD u Srbiji

4352 pregleda 0 komentar(a)
Godfri, Foto: Screenshot/Youtube
Godfri, Foto: Screenshot/Youtube

Američka ambasada u Beogradu danas nije mogla da potvrdi navode medija da će Kristofer Hil biti imenovan za novog ambasadora Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji, saopštivši da sadašnji ambasador Entoni Godfri ostaje fokusiran na svoju dužnost.

Svako eventulano saopštenje o imenovanju novog ambasadora treba da stigne iz Bijele kuće, rečeno je agenciji Beta u američkoj ambasadi.

Iz ambasade podsjećaju da je sadašnji ambasador Entoni Godfri na toj dužnosti dve godine, da "služi na zadovoljstvo predsjednika" i da ostaje fokusiran na svoj posao.

Kada Bijela kuća proglasi njegovog naslednika, postoji propisan proces slanja formalne nominacije Senatu, zakazivanja saslušanja i, do rezultata saslušanja, glasanja za potvrdu, dodaju u ambasadi.

Beogradski Blic danas je pozivajući se na diplomatske izvore objavio da će iskusni američki diplomata i dobar poznavalac regiona Kristofer Hil biti imenovan za novog ambasadora SAD u Srbiji.

Povezani članci

13. Oktobar 2021.

Blic: Kristofer Hil, novi ambasador SAD u Srbiji

Bonus video: