Nacional: Hrvatska vlada zna gdje je Todorić

Taj list navodi i da je zvanični Zagreb na dva visoka nivoa o tome informisao engleske vlasti kako bi ga locirale
1 komentar(a)
Ivica Todorić, Foto: Betaphoto
Ivica Todorić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 07.11.2017. 09:55h

Hrvatska vlada tačno zna gdje se nalazi odbegli vlasnik "Agrokora" Ivica Todorić, tvrdi nedjeljnik Nacional u najnovijem broju.

Taj list navodi i da je zvanični Zagreb na dva visoka nivoa o tome informisao engleske vlasti kako bi ga locirale.

"Postoje dva nivoa komunikacije, policijska i obavještajna. Visoki policijski zvaničnici kontaktirali su sa engleskim kolegama. Isto je učinila i obavještajna služba", tvrdi ovaj nedjeljnik.

Do tih informacije, kažu, došlo se rekonstruisanjem telefonskih brojeva kojima se služi Ivica Todorić kao i članovi njegove porodice. Takođe, Nacional tvrdi kako im je izvor blizak Anti Todoriću potvrdio da su se krajem prošle sedmice našli, otac i sin, Ante i Ivica Todorić, a otkrivaju i njegovu londonsku adresu - Hall Road 48.

Za Todorićem je prošle sedmice raspisan evropski nalog za hapšenje, a kada je objavljen da je on sada najtraženiji na spisku Evropolisa, istog dana se oglasio vlasnik "Agrokora" i na svom blogu napisao da hrvatske vlasti cijelo vrijeme znaju njegovu tačnu adresu, ali je premijer Andrej Plenković to na neki način demantovao.

"Moji su advokati u stalnom kontaktu sa vlastima i nadležnim institucijama kojima je poznata moja adresa, i to još od prije nego što je protiv mene pokrenuta bilo kakva istraga", napisao je Todorić dodajući da se ne skriva i da mu je savjest čista.

Bonus video: