Dačić: Srbija ne želi da se miješa u unutrašnje stvari Crne Gore, zanimaju nas samo dobri odnosi

"Srbija i Crna Gora kroz istoriju nikada nisu bile jedna drugoj neprijatelji i uvijek su bile u bratskim i prijateljskim odnosima", rekao je Dačić i ukazao da treba uložiti sve napore kako bi se odnosi u budućnosti ponovo doveli na taj nivo

6672 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je danas u Beogradu izjavio da Srbija ne želi da se miješa u unutrašnje stvari Crne Gore i da je jedino zanimaju dobri odnosi i zaštita prava Srba u Crnoj Gori.

On je prilikom sastanka sa premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem istakao da je njegova posjeta Srbiji važna za jačanje bilateralnih odnosa i saradnje dvije zemlje na svim poljima.

"Srbija i Crna Gora kroz istoriju nikada nisu bile jedna drugoj neprijatelji i uvijek su bile u bratskim i prijateljskim odnosima", rekao je Dačić i ukazao da treba uložiti sve napore kako bi se odnosi u budućnosti ponovo doveli na taj nivo.

Premijer Krivokapić je istakao da je kod svih zvaničnika u Srbiji naišao na srdačan prijem i spremnost i otvorenost za saradnju.

Razgovarali su i o mogućnostima saradnje na raznim poljima i izrazili spremnost da rade na jačanju bilateralnih odnosa i njihovom podizanju na najviši mogući nivo.

Bonus video: