Hrkalović saslušana zbog nezakonitog prisluškivanja Eleza, negirala optužbe

Bivša državna sekretarka MUP-a Srbije nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je izvršila trgovinu uticajem u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića

5698 pregleda 0 komentar(a)
Hrkalović (arhiva), Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS
Hrkalović (arhiva), Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije saslušalo je nekadašnju državnu sekretarku MUP-a Srbije Dijanu Hrkalović, ali i bivšeg načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorada Šušnjića.

Kako saznaje Nova.rs, saslušani su zbog nezakonitog prisluškivanja osuđenog kriminalca Darka Eleza.

Riječ je o krivičnom djelu trgovina uticajem, prenosi Nova.rs.

Sektor unutrašnje kontrole podnio je dopunu krivične prijave protiv Hrkalović. U toj dopuni policija tereti Hrkalović i Šušnjića za nezakonito prisluškivanje Darka Eleza.

"Tačno je da je moja branjenica danas saslušana. Dijana Hrkalović je negirala krivicu i iznijela svoju odbranu. Riječ je o dopuni krivične prijave“, kaže za Nova.rs advokat Nenad Tasić.

Dodaje i da su kao svjedoci saslušani policajci, koji nisu teretili Hrkalović.

Darko Elez je, prenosi N1, nedavno sklopio sporazum o priznanju krivice u Bosni i Hercegovini za krivična djela u predmetu "Lutka" i osuđen je na 15 godina zatvora. Shodno tom sporazumu, Elezu se oduzima sva imovina stečena kriminalnim aktivnostima i tim ugovorom obavezuje se da pristaje na saradnju sa srpskim i bosanskim pravosudnim organima u vezi organizovanog kriminala o informacijama koje su mu poznate, što je uobičajena procedura u ovakvoj situaciji.

Bivša državna sekretarka MUP-a Srbije Dijana Hrkalović nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je izvršila trgovinu uticajem u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića.

Bonus video: