Najviši zvaničnici Kosova i lideri političkih stranaka osudili napad na autobus sa učenicima

"Organi za sprovođenje zakona da djeluju brzo i punim kapacitetom. Izvesti pred zakon pravde počinioca ovog monstruoznog zločina, koji je napao autobus pun učenika i djece"

10996 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Najviši zvaničnici Kosova i lideri političkih stranaka reagovali su na oružani napad na autobus u opštini Dečane u kom su ubijene tri osobe, i zatražili su od nadležnih organa da što prije pronađu počinioce zločina i izvedu ih pred lice pravde.

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani Sadriu pozvala je nadležne organe da što prije pronađu počinioce i privedu ih pravdi.

"Šokantna vijest o krivičnom djelu u Glođanu, u kojem su, prema aktuelnim podacima, život izgubile tri osobe, a jedna je povrijeđena. Izražavam iskreno saučešće porodicama poginulih i želim brz oporavak povrijeđenima. Pozivam organe reda da što prije pronađu počinioce zločina i privedu ih pravdi", napisala je na svom nalogu na Fejsbuku Osmani Sadriu.

Ocijenila je da je to udarac na sistem bezbjednosti i dodala da je bezbjednost građana prioritet.

"Nećemo odustati u ispunjavanju ove misije", navela je ona.

Predsjednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca je pozvao pravosuđe da što prije otkrije počinioce tog zločina.

"Pozivam organe reda da što prije pronađu počinioce ovog teškog krivičnog djela i privedu ih pravdi", napisao je na svom Fejsbuk nalogu.

Lider ABK Ramuš Haradinaj, koji je porijeklom iz sela Glođane, napisao je na Fejsbuku da je ožalošćen zločinačkim napadom koji se dogodio u tom mjestu.

"Saosjećamo sa porodicama poginulih, molimo za strpljenje i snagu, u ovim teškim trenucima za sve nas. Zahvaljujem se gradonačelniku Baškimu Ramosaju, policiji, tužilaštvu i timovima hitne medicinske pomoći na radu. Apelujem na organe reda da što prije pronađu i uhapse počinioca tog krivičnog djela i da ga privedu pravdi", napisao je Haradinaj.

Predsjednik PDK Memlji Krasnići je napisao da je šokiran jezivim napadom koji se dogodio i pozvao nadležne da riješe slučaj i privedu počinioca pravdi.

Lider DDSK Ljumir Abdidžiku izrazio je tugu poslije jezivog zločina koji se dogodio u Glođanu, ocjenjujući da se radi o nečemo što je više od zločina i da počinioci treba da bude izveden pred licem pravde.

"Tužan i šokiran jezivim činom večeras u Dečanima. To je više od zločina! U ovim teškim trenucima smo sa porodicama žrtava i povrijeđenih u Dečanima. Dijelimo bol i molitve sa njima. Organi za sprovođenje zakona da djeluju brzo i punim kapacitetom. Izvesti pred zakon pravde počinioca ovog monstruoznog zločina, koji je napao autobus pun učenika i djece", napisao je Abdidžiku.

Bonus video: