Vlada Kosova nudi 20.000 eura za informaciju o ubici iz Glođana

Premijer Kurti danas prisustvovao sahrani ubijenih učenika

6657 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vlada Kosova ponudila je 20.000 eura kao nagradu za informacije koje bi mogle da dovedu do hapšenja osobe koja je u petak pucala na autobus u mjestu Glođane i pritom usmrtila tri osobe i ranila jednu.

Iz Vlade je saopšteno da je policija angažovana sa svim relevantnim jedinicama u istrazi i rasvjetljavanju ubistava u najkraćem roku, prenio je Kossev.

„Policija radi na prikupljanju i analizi svih relevantnih činjenica i dokaza kako bi se ovaj slučaj što prije rasvijetlio i što prije priveo pravdi počinilac ovog krivičnog dejla“, naveli su iz Vlade i dodali da traže pomoć građana, odnosno svih onih koji imaju informacije koje bi dovele do rješavanja slučaja.

„Apelujemo na građane koji možda imaju neka saznanja o slučaju da pomognu policiji da pronađe počinioca ovog djela i za to nudimo nagradu od 20.000 eura za svakog građanina koji može da pruži informacije koje dovode do rasvjetljavanja ili otkrivanja ovog slučaja“, navodi se u saopštenju.

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je da je sve više informacija o ubistvu u Glođanu, ali da još uvijek nije poznat osumnjičeni.

Kurti je danas prisustvovao sahrani ubijenih učenika. U napadu na autobus u mjestu Glođane kod Dečana, u petak veče su ubijena dva učenika i vozač autobusa.

„Sve je više informacija, ali ni poslije 48 sati, još uvijek nemamo rješenje. Osumnjičenog trenutno nemamo. Sve je više informacija koje dobijamo istragom koja je u toku, i sa lica mjesta, a posebno od izjava svjedoka. Ali nemamo konkretna imena“, rekao je Kurti, prenose kosovski mediji.

Direktor policije Samedin Mehmeti je rekao da su u ovoj akciji angažovani svi istražitelji za teške zločine.

Bonus video: