najmanje do 31. janurara 2022.

Vlada Sjeverne Makedonije ograničila cijene osnovnih životnih namirnica

Tom odlukom se određuju najviše cijene osnovnih prehrambenih proizvoda – hleba, šećera, brašna tip 400, suncokretovog jestivog ulja, trajnog mlijeka sa 2,8 odsto, 3,2 odsto i 3,5 odsto masnoće, svežeg mesa i suhohomesnatih proizvoda, zrelog sira i mladog sira

3507 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Vlada Sjeverne Makedonije odlučila je da ograniči cijene osnovnih prehrambenih proizvoda na nivo koje su imale 1. decembra.

Kako se navodi u saopštenju sa 124. sjednice, Vlada je donijela odluku o određivanju najviših cijena osnovnih životnih namirnica u trgovini na veliko i na malo, koje će važiti najmanje do 31. janurara 2022.

Tom odlukom se određuju najviše cijene osnovnih prehrambenih proizvoda – hleba, šećera, brašna tip 400, suncokretovog jestivog ulja, trajnog mlijeka sa 2,8 odsto, 3,2 odsto i 3,5 odsto masnoće, svežeg mesa i suhohomesnatih proizvoda, zrelog sira i mladog sira.

"Najviše cijene tih proizvoda se utvrđuju na nivo cijena koje su primjenjivanje 1. decembra 2021. godine u trgovini na veliko i trgovini na malo. Odluka će se primjenjivati do 31. januara 2022. godine, sa mogućnošću produženja ako sutuacija na tržištu to i dalje bude zahtijevala“, istče se se u saopštenju Vlade Sjeverne Makedonije.

Ministar ekonomije Krešnik Bekteši je na Fejsbuku objavio da je ta odluka donesena na predlog njegovog ministarstva i da su "isključene cijene na privremenim popustima koje su važile 1. decembra 2021. godine“.