Brnabić: Protesti su besmisleni, ukidanje Zakona o referendumu bi značila anarhija

Ona je kazala da ne razumije cilj današnjih protesta, jer je zbog prisustva svih opozicionih političara, jasno da je u pitanju politički protest, a ne ekološki

5994 pregleda 21 komentar(a)
Brnabić, Foto: Reuters
Brnabić, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.12.2021. 20:09h

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je važno pričati o protestima, jer su "toliko besmisleni", pošto Zakon o refendumu ne može da se ukine - to bi bila anarhija, jer onda nema Ustava.

Ona je kazala da ne razumije cilj današnjih protesta, jer je zbog prisustva svih opozicionih političara, jasno da je u pitanju politički protest, a ne ekološki.

"Ako su ekološki razlozi protesta, zašto đubre na auto-putu ili paljenje kontejnera u Mladenovcu. Nikakve veze ovo nema sa životnom sredinom. Sve političare iz opozicije smo mogli da vidimo danas, zato ovo nema sa ekologijom, već je čist politički protest", rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je rekla da su ti protesti vrsta "fašisoidnog ponašanja".

"Ne fašizam kao što je bio tridesetih godina, ali šta je ključna ideja - imate nadljude, Arijevce, koji su bolji od svih, super-ljude koji odlučuju o svima ostalima, govore ostalima: šta vi imate da glasate".

Poštovanje za sve koji zaista brinu o životnoj sredini i vazduhu, ali smo vidjeli paljenje kontejnera, bakljadu, smeće razbacano po auto-putu, vrijeđanje, maltretiranje ljudi (i djece), i političare koji nikada ništa nisu uradili za životnu sredinu, objavila je na svom Tviter nalogu Brnabić.

Ona se osvrnula na današnje proteste i komentarom da „nikakve veze ovo nema sa ekologijom“.

Ranije je na Tviteru objavila i video snimak, uz koji je navela da su „u Mladenovcu ‘ekolozi’ zapalili kontejnere. Valjda da vazduh bude čistiji“.

Navela je i da je, prateći medijske priloge sa protesta, čula da je jedan od zahtjeva da se zatvori „Eliksir“ u Šapcu.

„U ‘Eliksiru’ u Šapcu radi 450 ljudi. To je 450 porodica. Pa da li ste vi normalni?“, upitala je u objavi Brnabić.

Bonus video: