U RS uhapšeno 19 osoba: Droga krijumčarena iz Albanije i Crne Gore u BiH...?

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je akcija usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe, koja se sumnjiči da je duži vremenski period vršila međunarodno krijumčarenje opojnim drogama i oružjem

8563 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: SIPA
Ilustracija, Foto: SIPA
Ažurirano: 08.12.2021. 11:58h

U akciji "Storidž 2", koja se od jutros sprovodi na području Republike Srpske (RS), pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i MUP RS do sada su uhapsili 19 osoba, a pretresi se vrše u više gradova, na 50 lokacija.

Hapšenja i pretresi se vrše u Banjaluci, Gradišci, Doboju i Bijeljini.

Najviše uhapšenih je iz Gradiške, njih 14. U tom gradu uhapšeni su Aleksandar Vitez, Filip Munjeran, Goran Gvozden, Dražen Karan, Dragoslav Radaković, Darko Vujić, Kostadin Balaban, Veljko Ugrenović, Savo Dragišić, Nikola Ilišević, Dragan Gavrilović, Mladen Grbić, Saša Vidović i Goran Vidović. U Srpcu su uhapšeni Radoslav i Saša Narančić, u Banjaluci je priveden Nebojša Tojagić, u Laktašima Radivoje Lekić i Dario Taškov iz Novog Grada.

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je akcija usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe, koja se sumnjiči da je duži vremenski period vršila međunarodno krijumčarenje opojnim drogama i oružjem.

Pripadnici te kriminalne grupe su, kako se navodi, djelovali u više zemalja i komunicirali zaštićenim aplikacijama, droga je krijumčarena iz Albanije i Crne Gore u BiH, a potom dalje prema zemljama EU, u Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Njemačku.

U istrazi je, kako se dodaje, Tužilaštvo BiH ostvarilo saradnju sa evropskom policijom Europol.

Ova grupa sumnjiči se da je vršila međunarodno krijumčarenje droge i oružja, kao i da su njeni pripadnici delovali u više zemalja i komunicirali zaštićenim aplikacijama.

Bonus video: