Firma osumnjičena da je preko Crne Gore izvlačila novac, gradi Kulu u Beogradu na vodi

Kula Beograd je jedan od glavnih objekata na Beogradu na vodi i trebala bi da bude visoka 168 metara sa 42 sprata

22780 pregleda 11 komentar(a)
Kula Beograd, Foto: belgradewaterfront.com
Kula Beograd, Foto: belgradewaterfront.com

Italijanska kompanija "Pizzarotti" sa Milenijum timom gradi Kulu Beograd na "Beogradu na vodi"

Milenijum tim, kako prenosi Nova.rs, je firma bliska Srpskoj naprednoj stranci, čiji je lider predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Jedan od direktora kompanije "Pizzarotti", Antonio Fakineti uhapšen je sinoć u Crnoj Gori, ali je danas, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) pušten da se brani sa slobode.

Kompanija "Pizzaroti" je bila glavni izvođač radova na projektu Portonovi u Kumboru, a navodno je navodno izvukla preko 21 milion eura iz Crne Gore preko povezanih firmi, dok je ostala podizvođačima koji su bili angažovani na projektu dužna milionske svote.

Drugi direktor ove italijanske firme Stefano Beatricoti nalazi se u Italiji.

Nova.rs piše da je Kula Beograd jedan od glavnih objekata na Beogradu na vodi i da bi trebala da bude visoka 168 metara sa 42 sprata.

Milenijum tim pored Kule Beograd angažovana je i na ostalim poslovima u okviru projekta Beograd na vodi. Nova.rs piše i da je riječ o kompaniji koja je bliska sa SNS i koja dobija brojne državne poslove.

Milenijum tim je kupio Institut Jaroslav Černi a angažovan je i kao podizvođač na izgradnji metroa. I u jednom i u drugom slučaju riječ je o projektima vrednim milijarde eura.

Bonus video: