"to bi bila jedina prava pobjeda"

Pokret "Oslobođenje": Proteste nastaviti do odlaska Rio Tinta, a zatim i do smjene kriminalnog režima Aleksandra Vučića

"Vučiću ne treba vjerovati, ovo povlačenje zakona je tek taktički manevar. Već sjutra će Srpska napredna stranka naći novi način da sprovede šta su namjerili", naveo je Кosović

4063 pregleda 6 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Reuters
Sa protesta, Foto: Reuters

Pokret "Oslobođenje" čestitao je danas narodu Srbije na najavljenim povlačenjima zakona o eksproprijaciji i izmjenama zakona o referendumu, ali i uputio poziv da se ne odustaje od daljih protesta, uz napomenu da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću "ne treba vjerovati".

"Ovo je samo početak. Protest treba nastavi sve dok se ne donese trajna zabrana eksploatacije litijuma u Srbiji i dok Rio Tinto ne napusti našu zemlju", rekao je generalni sekretar tog pokreta Nikola Кosović, u pisanoj izjavi.

Kako je istakao, "to bi bila jedina prava pobjeda".

"Vučiću ne treba vjerovati, ovo povlačenje zakona je tek taktički manevar. Već sjutra će Srpska napredna stranka naći novi način da sprovede šta su namjerili", naveo je Кosović.

Prema njegovim rečima, Oslobođenje podržava zahtjev pokreta "Zaštitimo Jadar i Rađevinu", iz Loznice, da se protesti nastave dok se ne isposluje trajno ukidanje projekta "Jadar" i zabrana svih geoloških istraživanja.

On je rekao da je "uspjeh protesta pokazao da se režim plaši građana na ulici" i napomenuo da bi se "tek nakon smjene režima stekli uslovi za organizaciju slobodnih izbora".

"Od početka naš pokret tvrdi da pobjedu nad ovim kriminalnim režimom nećemo steći na namještenim i lažnim izborima, niti kroz okupirane institucije, već isključivo slogom i snagom naroda na ulici, kroz sve metode građanske neposlušnosti koje su nam na raspolaganju", rekao je Kosović.

Kako je naveo, "mi slobodne i poštene izbore nismo imali od 2012. godine i nećemo ih ni imati dok god je SNS na vlasti, mafija neće organizovati izbore koje može da izgubi".

"Režim je u defanzivi i građani sada ne bi trebalo da stanu. Postoji snaga da se protestuje dalje, prvo do odlaska Rio Tinta, a zatim i do smjene kriminalnog režima Aleksandra Vučića. Naš pokret će se pridružiti daljim protestima", istakao je Кosović.