Uhapšene četiri osobe osumnjičene za pranje novca kriminalnoj grupi Veljka Belivuka

„Ova lica su na svoje ime kupovale nepokretnosti i vrijednije pokretne stvari od novca koji se sumnja da potiče iz djelatnosti ove organizovane kriminalne grupe koju su organizovali Veljko Belivuk i Marko Miljković“, navelo je srpsko Tužilaštvo

5688 pregleda 0 komentar(a)
Miljković i Belivuk, Foto: Printscreen
Miljković i Belivuk, Foto: Printscreen

Četiri osobe su uhapšene zbog osnovane sumnje da su prale novac, koji se dovodi u vezu sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije.

„Ova lica su na svoje ime kupovale nepokretnosti i vrijednije pokretne stvari od novca koji se sumnja da potiče iz djelatnosti ove organizovane kriminalne grupe koju su organizovali Veljko Belivuk i Marko Miljković“, navelo je srpsko Tužilaštvo.

U saopštenju se navodi da je hapšenje izvedeno u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i da su pretresi u toku.

Posebno odjeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu potvrdilo je 15. oktobra optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal protiv Marka Miljkovića, Veljka Belivuka i još 30 osoba.

Ta grupa tereti se za najteža krivična djela među kojima su ubistva, otmice, prodaja droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja.

Belivuk, Miljković i još 18 osoba uhapšeni su februara 2021. Još dvojica osumnjičenih da su pripadnici te kriminalne grupe uhapšeni su 18. oktobra.

Dan kasnije, 19. oktobra Više javno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je optužni prijedlog protiv Gorana Papića, bivšeg zamjenika načelnika SBPOK MUP-a Srbije.

Belivuka i Miljkovića je 1. decembra u Beogradu saslušao i specijalni tužilac Saša Čađenović zbog sumnje da su sa crnogorskim saradnicima organizovali ubistva Damira Hodžića i Adisa Spahića.

Dvostruko ubistvo, Hodžića i Spahića, za koje Specijalno državno tužilaštvo (Crne Gore) tereti Belivuka i Miljkovića, dogodilo se u okolini Spuža 14. oktobra 2020.