Kosovo: Pritvor od 30 dana osumnjičenima za ubistvo dva učenika i vozača autobusa u Glođanu

U saopštenju suda se kaže da je osumnjičenima H.M, KM i M.M određen pritvor u trajanju od 30 dana nakon što je sud ocijenio da postoji sumnja da su počinili krivična djela teško ubistvo i neovlašćeno držanje oružja za koja su osumnjičeni

8425 pregleda 0 komentar(a)
Sa uviđaja nakon ubistva, Foto: Screenshot/Youtube
Sa uviđaja nakon ubistva, Foto: Screenshot/Youtube

Osnovni sud u Peći odredio je pritvor trojici ljudi osumnjičenih da su ubili tri osobe u selu Glođane, u opštini Dečane na Kosovu.

U saopštenju suda se kaže da je osumnjičenima H.M, KM i M.M određen pritvor u trajanju od 30 dana nakon što je sud ocijenio da postoji sumnja da su počinili krivična djela teško ubistvo i neovlašćeno držanje oružja za koja su osumnjičeni.

"Sud je usvojio predlog tužilaštva za određivanje pritvora, uzimajući u obzir visoku kaznu za krivično djelo, činjenicu da svjedoci i oštećeni još nisu saslušani, činjenicu da su okrivljeni u rodbinskim vezama, kao i imajući u vidu težinu krivičnog djela i okolnosti u kojima je djelo učinjeno i velike posljedice prouzrokovane u ovom slučaju", kaže se u saopštenju Osnovnog suda u Peći i ocjenjuje da u ovoj fazi postupka nijedna druga alternativna mjera ne bi bila adekvatna.

Trojica pritvorenih, otac i dvojica sinova, su osumnjičeni da su 26. novembra u blizini sela Glođane u opštini Dečane, iz vatrenog oružja ubili vozača autobusa i dvoje učenika starosti 16 i 17 godina.

Bonus video: