Pokret Oslobođenje: Građani ponovo na ulicama jer je "režim načet"

"Svi su svjesni da će ih (predsjednik Srbije Aleksandar) Vučić prevariti i da je povlačenje zakona samo njegov taktički manevar. Cilj protesta je jasan – Srbija ne želi Rio Tinto", kazao je Đorđević

3846 pregleda 7 komentar(a)
Đorđević, Foto: Screenshot/Youtube
Đorđević, Foto: Screenshot/Youtube

Predsjednik pokreta Oslobodjenje Mlađan Đorđević ocijenio je danas da je "izuzetno važno" što su protesti građana nastavljeni uprkos lošim vremenskim uslovima i odustajanju pojedinih organizatora blokada.

Kako je Đorđević naveo u saopštenju, on je prošlog vikenda bio na blokadama u Mladenovcu, a ovog vikenda u Nišu i istakao da taj pokret smatra da je "važno da se ova priča širi Srbijom i da podržimo ljude koji su se pobunili i van Beograda, gdje je to mnogo teže jer su pritisci veći".

On je ocijenio da su građani ponovo izašao na ulice "jer vide da je režim načet i jer nisu zadovoljni povlačenjima i izmjenama zakona".

"Svi su svjesni da će ih (predsjednik Srbije Aleksandar) Vučić prevariti i da je povlačenje zakona samo njegov taktički manevar. Cilj protesta je jasan – Srbija ne želi Rio Tinto", kazao je Đorđević.

Prema njegovim riječima, prava pobjeda bi bilo donošenje zakona o trajnom moratorijumu svih istraživanja i iskopavanja litijuma.

"To bi bila velika pobjeda nad režimom i realan ishod protesta, za koji očigledno postoji snaga u narodu", rekao je predsjednik pokreta Oslobođenje.

Ocijenio je i da svaki protest mora da ima dodatni krajnji zahtjev, a to je "ostavka Aleksandra Vučića".

"Vučić je izvor sve nestabilnosti u Srbiji, čovjek koji je na čelu mafijaške organizacije koja je zarobila, opljačkala i ponizila našu zemlju, a sada rasprodaje i uništava i naše rijeke, njive i vazduh. Nema oporavka i oslobođenja Srbije dok je on na vlasti", izjavio je Đorđević.

On je ocijenio da je "katastrofalno" što su pojedini organizatori protesta javno pozvali na odustajanje od blokada.

"Vučiću to ide na ruku, siguran sam da je on podržao takve stavove. Pojedinci se na taj način igraju sa raspoloženjem i sa živcima naroda. Pokušavaju da razbiju proteste i rasplinu energiju koja postoji", rekao je Đorđević i dodao da mu je drago što se narod "oglušio o takve pozive".

"Nadam se da će sledeće subote još više mjesta biti u blokadi i da će ova pobuna rasti sve dok ne srušimo nakaradni, lopovski i izdajnički režim", kazao je Đorđević.

Bonus video: