Pič: Želimo bezbjedan Zapadni Balkan s jakim demokratskim institucijama i vladavinom prava

"Ja već dugo radim u javnoj službi, na poslednjem poslu sam bio visoki oficir u NATO-u, a pre toga na važnim pozicijama u vojsci Velike Britanije, između ostalog i komandant Generalštaba oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva", naveo je Pič

2050 pregleda 2 komentar(a)
Sarajevo, Foto: Shutterstock
Sarajevo, Foto: Shutterstock

Specijalni britanski izaslanik za Zapadni Balkan Stjuart Pič izjavio je da vlada njegove zemlje želi bezbjedan Zapadni Balkan "s jakim, demokratskim institucijama i snažnom vladavinom prava".

"Britanski premijer Boris Džonson tražio je da preuzmem ovu poziciju kako bi podržao napore Ujedinjenog Kraljevstva širom regiona. Vlada Velike Britanije želi bezbjedan Zapadni Balkan s jakim, demokratskim institucijama i snažnom vladavinom prava", kazao je Pič u svojoj poruci građanima BiH.

On je naveo da je "sjajno ponovo biti u Sarajevu", ističući da će spojiti "lično iskustvo s najboljim iskustvima britanske diplomatije, bezbjednosti i trgovinskih odnosa, kako bi pružio podršku političkim rješenjima i promociji evroatlantskih integracija".

"Tokom posjete BiH sastajem se s visokorangiranim političarima, agencijama za sprovođenje zakona, parlamentarcima i veoma bitno, mladim akterima u civilnom društvu koji rade na promociji mira i pomirenja", istakao je Pič.

Dodao je da se raduje bliskoj saradnji sa svim partnerima, uključujući i Visokog predstavnika Kristijana Šmita i britanske međunarodne saveznike u pružanju podrške onima koji su posvećeni postizanju napretka u BiH.

"Ja već dugo radim u javnoj službi, na poslednjem poslu sam bio visoki oficir u NATO-u, a pre toga na važnim pozicijama u vojsci Velike Britanije, između ostalog i komandant Generalštaba oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva", naveo je Pič.

Bonus video: