Akcija kosovske policije u Štrpcu: Uhapšen bivši predsjednik opštine i devet službenika

Tužilac Osnovnog tužilaštva u Uroševcu Šukri Jašari izjavio je da je riječ o prvoj fazi istrage zloupotrebe službenog položaja

9359 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu na Kosovu saopštilo je uhapšen bivši predsjednik opštine Štrpci i još devet službenika, zbog kako se navodi, bespravne gradnje.

Specijalne jedinice kosovske policije izvode akciju u Štrpcu, a glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Uroševcu Šukri Jašari izjavio je da je riječ o prvoj fazi istrage zloupotrebe službenog položaja, odnosno davanja mita, navodi kosovski portal Reporteri, prenosi RTK.

„U vezi sa ovom akcijom, do sada je po nalogu državnog tužioca uhapšeno deset (10) osumnjičenih, među kojima su bivši predsjednik opštine Štrpce, direktor Urbanizma, još nekoliko funkcionera i vlasnika preduzeća, zbog sumnje da su krivična djela „primanje mita“, „davanje mita“ i „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ Krivičnog zakonika Republike Kosovo (KZRK)“, navodi se u saopštenju.

Gazeta ekspres navodi da je pretreseno više od 10 lokacija, imanja i kuća bivšeg predsjednika opštine Štrpce i drugih funkcionera Srpske liste.

Koha navodi da je riječ o korupciji prilikom izgradnje objekata na Brezovici i da im je u policiji rečeno da će detalji biti poznati nakon okončanja akcije.

Bonus video: