Vjerni pas 13 sati tijelom grijao planinara povrijeđenog na Velebitu

Akcija spasavanja planinara je trajala gotovo devet sati, jer su se mladi planinar i pas Nort nalazili na izuzetno nepristupačnom terenu

29284 pregleda 1753 reakcija 20 komentar(a)
Foto: Hrvatska GSS
Foto: Hrvatska GSS

Vjerni pas Nort skliznuo je niz padinu na Velebitu sa mladim planinarem, koji se tom prilikom povrijedio. Nort ga je svojim telom grijao 13 sati, dok nisu stigli spasioci, objavila je hrvatska Gorska služba spasavanja.

Akcija spasavanja planinara je trajala gotovo devet sati, jer su se mladi planinar i pas Nort nalazili na izuzetno nepristupačnom terenu. U akciji je učestvovalo 27 spasilaca, prenosi Indeks.

Gorska služba spasavanja je saopštila da su planinara predali timu hitne medicinske pomoći.

Objavu na Tviteru spasioci su posvetili odanosti Norta, koji je sve vrijeme bio uz svog prijatelja, ističući da prijateljstvo i ljubav između čovjeka i psa ne poznaju granice.

"Spletom nesretnih okolnosti juče poslije podne otklizali su zajedno niz padinu. Zajedno u srećnim i teškim trenucima, takav je život. Nort je prošao bez povreda, ali njegov prijatelj, mladi planinar nije bio te sreće. Sklupčao se uz njega i grijao ga svojim tijelom. Njegova odanost nije prestala ni dolaskom spasilaca, bio je jedan od nas čuvajući svog čovjeka 13 sati. Iz ovog primjera svi možemo naučiti o brizi jednih o drugima", napisali su iz HGSS-a.

Bonus video: