Jutarnji list: Iza bivšeg gradonačelnika Zagreba imovina od tri miliona eura

Priču o "mitskoj imovini" Milana Bandića, kojoj je u ukupnosti gotovo nemoguće ući u trag, pokrenula je nedavno njegova supruga Vesna Bandić, koja je rekla da bi uskoro mogla ostati bez svega

7258 pregleda 3 komentar(a)
Bandić, Foto: Shutterstock
Bandić, Foto: Shutterstock

Najmanje 20 miliona kuna (nešto manje od tri miliona eura) mogla bi danas da vrijedi ostavština pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, objavio je Jutarnji list.

Do tog iznosa došlo se računajući poznate nekretnine, pokretnu imovinu i umjetnine u Hrvatskoj i Bosni i Herecegovini, a koje je uz Bandića vezao Županijski sud u Zagrebu i vlasnički su razasute na nekoliko strana, uključujući njegovog brata Draga Bandića, ali i porodicu Brzica iz Imotskoga, piše Jutarnji.

Kako se navodi, sud je Bandiću pripisao četiri stana u Zagrebu vrijednosti oko 10 miliona kuna, vikendicu u Samoboru, umjetnička djela i oldtajmere, a tu je i imanje u Hercegovini od 10 miliona kuna.

Priču o "mitskoj imovini" Milana Bandića, kojoj je u ukupnosti gotovo nemoguće ući u trag, pokrenula je nedavno njegova supruga Vesna Bandić, koja je za Jutarnji rekla da bi uskoro mogla ostati bez svega.

Njoj, prema zvaničnim podacima, pripada tek dio Bandićeve procijenjene ostavštine, jer ne može postići dogovor sa bratom svoga pokojnog supruga Dragom Bandićem.

Iz javnih katastarskih podataka vidi se da na Vesnu Bandić zvanično glase samo dvije nekretnine, polovina stana u Bužanovoj i vikendica u Samoboru.

Za tri nekretnine, stanove na Krugama, Jarunu i Gračanima, Vesna Bandić kaže da nikad nije čula i da se nisu pojavili u njegovoj ostavštini.

Bonus video: