"ATV je ponovo promijenila vlasnika"

Veze sa Dodikom: Alternativna televizija i Una TV imaju istog vlasnika

Prointer je odlučio da u firmu Infiniti medija prebaci ATV, kao i firmu K-2

14492 pregleda 2 komentar(a)
Dodik, Foto: Reuters
Dodik, Foto: Reuters

Firma Infiniti medija (Infinity media) većinski je vlasnik banjalučke Alternativne televizije (ATV), kao i novoosnovane Una televizije, koja je nedavno počela sa radom.

ATV je ponovo promijenila vlasnika i u sudskom registru se kao osnivač, umjesto Prointera sada vodi njegova sestrinska firma Infiniti medija, objavio je banjalučki poslovni portal Kapital (Capital).

Kompanija Prointer ITSS prošle godine je u potpunosti preuzela vlasništvo nad ATV-om.

Prointer je prvo kupio udio u ATV-u od firmi Integra inženjering i Grand trejd (Grand trade), a zatim postao vlasnik i firme K-2 audio usluge, koja takođe ima udio u banjalučkoj televiziji.

U tekstu se dalje navodi da ova godina donosi nove promjene u vlasničkoj strukturi.

Prointer je odlučio da u firmu Infiniti medija prebaci ATV, kao i firmu K-2.

Infiniti medija, jedan od vlasnika novoosnovane televizije Una koja je nedavno počela sa radom, sada je vlasnik 80 odsto kapitala ATV-a, dok K-2 ima 20 odsto.

Infiniti medija je ćerka firma grupacije Infiniti internešenel grup (Infinity International Group), u čijem je sastavu i javnosti po tenderima poznati Prointer ITSS, koja se veže za porodicu srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika, navodi Kapital.

Dodik je ranije potvrdio da je njegov sin Igor povezan sa Prointerom.

"Nije vlasnik, ni ovlašteno lice, ali jeste saradnik te firme, bavi se novim tehnologijama, sarađuje sa inostranim firmama i ima od toga prihode", rekao je 2019. godine Dodik u Narodnoj skupštini RS.

U međuvremenu je osnovana Infiniti grupacija, za koju se kao zvaničan vlasnik vodi Đorđe Đurić, a direktor je Bojan Vujić koji je ranije rukovodio Prointerom.

U toj grupaciji za sada je oko 16 firmi.

Sjedinjene Američke Države su prije 15-ak dana uvele sankcije Alternativnoj televiziji zbog povezanosti sa Miloradom Dodikom, koji je takođe na listi onih kojima su SAD uvele sankcije.