oglasili se iz kompanije

Rio Tinto: Zabrinuti smo zbog izjava predstavnika Vlade Srbije

Premijerka Srbije sazvala za danas u 17.30 časova sjednicu Vlade, poslije koje će se obratiti medijima. Kako Tanjug saznaje, biće potvrđena njena izjava od ponedjeljka da za nekoliko nedjelja Rio Tinto više neće biti u Srbiji

6002 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kompanija Rio Tinto je danas u saopštenju upućenom medijima izrazila zabrinutost zbog nedavnih izjava predstavnika Vlade Srbije o potencijalnom povlačenju prostornog plana za projekat "Jadar".

"Posvećeni smo razvoju projekta u skladu sa svim srpskim i međunarodnim propisima i uzimamo u obzir zabrinutost za životnu sredinu koju je javnost iskazala", poručila je kompanija Rio Tinto.

Smatraju da diskusije i dijalog zasnovani na činjenicama treba da budu osnov svake odluke Vlade Srbije o razvoju projekta, navedeno je u saopštenju.

Premijerka Srbije Ana Brnabić sazvala je za danas u 17.30 časova sjednicu Vlade, poslije koje će se, u 18 časova, obratiti medijima.

Kako Tanjug saznaje, biće potvrđena njena izjava od ponedjeljka da za nekoliko nedjelja Rio Tinto više neće biti u Srbiji.