U Sloveniji drugi najveći broj novozaraženih u danu, virus prodro na onkološko odeljenje

Na onkološkom institutu ljubljanskog UKC-a potvrdili su da su zbog prodora koronavirusa među njihove pacijente morali uspostaviti tzv. crvenu zonu u kojoj su trenutno smještena tri onkološka pacijenta s kovidom-19, te da očekuju da bi takvih slučajeva moglo biti i više

3753 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

U Sloveniji su u poslednja 24 sata potvrđene 12.772 nove zaraze koronavirusom, što je drugi najveći broj infekcija od početka epidemije u danu.

Nadležne brine kako će se razvijati stanje u bolnicama u kojima se liječe i teški pacijenti koji boluju od drugih bolesti, s obzirom da se i na tim odjeljenjima pojavio virus, prenosi Hina.

Na onkološkom institutu ljubljanskog UKC-a potvrdili su da su zbog prodora koronavirusa među njihove pacijente morali uspostaviti tzv. crvenu zonu u kojoj su trenutno smještena tri onkološka pacijenta s kovidom-19, te da očekuju da bi takvih slučajeva moglo biti i više.

U bolnicama se kovid odjeljenja suočavaju sa manjkom kadra jer je veliki broj njih u izolaciji.

Budući da se iduće dvije nedjelje očekuje povećanje broja hospitalizovanih, u sedam su bolnica zato povećali kapacitete, prenijeli su slovenački mediji.

U bolnicama su trenutno 653 kovid pacijenta, a na intenzivnoj njezi njih 130.

Bonus video: