Nova: Vučić odlučio, SNS na parlamentarnim i beogradskim izborima ne nastupa sa SPS

Istovremeno, iz SNS očekuju da njihovi koalicioni partneri iz vlasti podrže eventualnu kandidaturu Aleksandra Vučića za predsjednika države, koji iako još uvijek izbjegava da se javno izjasni o predsjedničkoj trci, sve je bliži toj odluci

14209 pregleda 4 komentar(a)
Vučić, Foto: BETAPHOTO
Vučić, Foto: BETAPHOTO

Na sjednici Predsjedništva Srpske napredne stranke (SNS), koja je održana u ponedjeljak, rukovodstvo te partije donijelo je odluku da na predstojećim parlamentarnim i beogradskim izborima ne nastupi zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS).

Kako saznaje dnevni list Nova, predsjednik SNS Aleksandar Vučić donio je odluku da ta partija ne nastupi zajedno sa socijalistima na parlamentarnim i beogradskim izborima, a kako je rečeno tom dnevnom listu, ta odluka je uslijedila nakon što su posljednja istraživanja javnog mnjenja pokazala da stranke vlasti mogu da računaju na veći broj glasova ukoliko nastupe na odvojenim listima.

Istovremeno, iz SNS očekuju da njihovi koalicioni partneri iz vlasti podrže eventualnu kandidaturu Aleksandra Vučića za predsjednika države, koji iako još uvijek izbjegava da se javno izjasni o predsjedničkoj trci, sve je bliži toj odluci.

Portal Nova.rs navodi da su stranke vlasti prethodnih mjeseci razmatrale mogućnost zajedničkog nastupa na parlamentarnim i lokalnim izborima.

Lider SPS Ivica Dačić rekao je da nije isključena mogućnost da ta partija nastupi zajedno sa SNS na izborima, ali da će to, prije svega, zavisti od toga kako će se opozicija organizovati.

“Ima argumenata i za zajedničku listu, ali i za naš odvojeni nastup. Kažem, to ćemo još da procijenimo, ali najvažniji za nas je konačni efekat, a to će biti da sa što većim povjerenjem na izborima nastavimo politiku koju smo vodili do sada", rekao je Dačić početkom januara na pitanje Nove koliko je zajednička lista sa SNS realna.

Sa stavom predsjednika SPS nije bio saglasan njegov partijski kolega i bivši ministar Goran Trivan, koji je u intervjuu za Novu rekao da je protiv zajedničke liste, jer bi, kako je rekao, zajednički izlazak na izbore sa naprednjacima "progutao" socijaliste.

Ni u samom SNS nisu svi bili jednoglasni kad je riječ o zajedničkom nastupu sa SPS, što se moglo vidjeti i po ocjeni članice Predsjedništva te partije, Zorane Mihajlović, koja je rekla da njihov koalicioni partner nema politiku već se samo "oslanja na Vučića", piše Nova.rs.

"Mislim da ne treba da budu na istoj listi SNS i SPS. Uopšte nisam fan socijalista. Njihova politika je politika oslanjanja na Aleksandra Vučića i naprednjake i ništa više od toga", rekla je Mihajlović ranije za Politiku.

Bonus video: