RSE: Kosovske vlasti raspisale potjernicu za Radoičićem zbog "Brezovice"

Policija Kosova je ranije saopštila da je predložena suspenzija trojice policajaca zbog incidenta koji se dogodio 3. februara na prelazu Brnjak - kada je lice sa sudske potjernice sa inicijalima M.R. uspjelo da pobjegne nazad u Srbiju, dok su lična dokumenta ostala kod službenika. U saopštenju nije navedeno o kome se radi, dok su lokalni mediji na Kosovu objavili je riječ o Milanu Radoičiću

7642 pregleda 0 komentar(a)
Radoičić, Foto: Printscreen YouTube
Radoičić, Foto: Printscreen YouTube

Osnovno tužilaštvo u Ferizaju (Uroševac) potvrdilo je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da kosovske vlasti traže potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića, zbog umiješanosti u slučaj "Brezovica".

"Radoičić se sumnjiči za zastrašivanje u toku krivičnog postupka, pošto je osumnjičen da je ometao svjedoke, da je pokušavao da ih zastraši kako ne bi svjedočili", saopštio je tužilac osnovnog tužilaštva u Ferizaju. Do sada je preko deset osoba uhapšeno zbog sumnji na koruptivne radnje u skijaškom centru Brezovica.

Policija Kosova je ranije saopštila da je predložena suspenzija trojice policajaca zbog incidenta koji se dogodio 3. februara na prelazu Brnjak - kada je lice sa sudske potjernice sa inicijalima M.R. uspjelo da pobjegne nazad u Srbiju, dok su lična dokumenta ostala kod službenika.

U saopštenju nije navedeno o kome se radi, dok su lokalni mediji na Kosovu objavili je riječ o Milanu Radoičiću.

Kako je Radoičić pobjegao u Srbiju?

U narednom saopštenju policije, objašnjena je situacija u kojoj je Radoičić uspio da pobjegne policajcima na prelazu Brnjak.

Kako se navodi, u četvrtak u poslijepodnevnim satima iz pravca Srbije stiglo je vozilo u kome se nalazio muškarac srpske nacionalnosti pod inicijalima M.R, i službenici na prelazu započeli su rutinsku kontrolu vozila.

Kada su ga zamolili da parkira vozilo radi dalje istrage, on se automobilom brzo udaljio nazad ka teritoriji Srbije, navodi se.

Napominju da je granica integrisana i da policijski službenici nisu uspjeli da spriječe ovaj potez Radoičića.

"O slučaju je obaviješten nadležni tužilac, koji je preporučio pokretanje postupka zbog ometanja službenog lica u vršenju dužnosti", navode iz policije.

Policijski inspektorat Kosova je saopštio da je i protiv policajaca kojima je lice sa potjernice M.R. pobjeglo na Brnjaku, pokrenuta istraga zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

"Istražitelji u punoj koordinaciji sa državnim tužilaštvom, nastaviće da preduzimaju i druge istražne radnje u cilju potpunog rasvjetljavanja svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem", navodi se u saopštenju.

Bonus video: