Hrvatska: Sedam klubova opozicionih partija uputili zahtjev za raspuštanje parlamenta i raspisivanje vanrednih izbora

Predsjednik opozicionog SDP-a Peđa Grbin rekao je da su uhapšeni ministar Darko Horvat i osumnjičeni potpredsjednik vlade, državni sekretar, pomoćnik ministra i direktor Uprave, "u korupcijskoj hobotnici"

3042 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sedam klubova hrvatskih opozicionih partija uputili su danas u skupštinsku proceduru zahtjev za raspuštanje parlamenta i raspisivanje vanrednih izbora.

Oni su optužili Vladu da je koruptivna i nefunkcionalna, okupirana, kako navode, sopstvenim interesima, kao i da ne može da riješi krizu s kojima se Hrvatska suočava.

Predsjednik opozicionog SDP-a Peđa Grbin rekao je da su uhapšeni ministar Darko Horvat i osumnjičeni potpredsjednik vlade, državni sekretar, pomoćnik ministra i direktor Uprave, "u korupcijskoj hobotnici".

“Bivši ministar i svi su u korupcijskoj hobotnici, premreženoj, organizovanoj i spremnoj da zagrabi kako bi sebi i sebi bliskima osigurala nešto nauštrb građana", kazao je on, prenose hrvatski mediji.

Grbin je ocijenio da Hrvatska na ovaj način ne može da funkcioniše i postala je talac grupe organizovane oko HDZ-a, koja je, kako je kazao, drži u šaci i ne pušta je da diše.

"Zbog toga je sedam saborskih klubova i predalo zahtjev za raspuštanje Sabora i raspisivanje vanrednih izbora, pri čemu nije bitno ko je prvi s inicijativom, nego da se građanima vrati mogućnost da odluče kako će se Hrvatskom upravljati", rekao je on.

Grbin je kazao da se nada da će njihov predlog podržati sve stranke opozicije.

"Ali i stranke vladajuće većine koje smatraju da je postojeća situacija korupcijske hobotnice koja uništava Hrvatsku neodrživa i da je treba menjati”, poručio je šef SDP-a.

Da bi inicijativa o raspuštanju parlamenta prošla potrebbno je da glasa 76 poslanika.

Bonus video: