Nova.rs: Vučić odbio predlog EU da podrži teritorijalni integritet Ukrajine

Kako saznaje Nova.rs, Srbija nije prihvatila predlog EU da se osude svi koji ugrožavaju teritorijalni integritet Ukrajine i neće osuditi invaziju Rusije na tu zemlju

28338 pregleda 87 reakcija 88 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Članovi Vlade Srbije, na jučerašnjoj sjednici na kojoj je prisustvovao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, odlučili su da se neće prihvatiti predlog Evropske unije da Srbija osudi ugrožavanje teritorijalnog integriteta Ukrajine, odnosno da apeluje na poštovanje međunarodnog prava.

Kako saznaje Nova.rs, Srbija nije prihvatila predlog EU da se osude svi koji ugrožavaju teritorijalni integritet Ukrajine i neće osuditi invaziju Rusije na tu zemlju.

Upravo je to stav koji je većinski usvojen na jučerašnjoj sjednici Vlade Srbije na kojoj je prisustvovao Vučić.

Na sastanku u Nemanjinoj, kako saznaje taj srbijanski portal, nije uopšte bilo govora o sankcijama Rusiji. Iza većinske odluke da se odbije predlog EU da Srbija apeluje na poštovanje teritorijalnog integriteta Ukrajine nisu stali ministri iz redova SPS, Branko Ružić i Novica Tončev, koji su tokom glasanja ostali uzdržani.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bi trebalo danas da saopšti ovaj stav javnosti, nakon još jedne sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost i sastanka sa patrijarhom Porfirijem, sa kojim će takođe razgovarati o situaciji u Ukrajini.

Bonus video: