Kosovski Telegrafi nudi uslove za rad ugroženim ukrajinskim novinarima

"Iznos koji je izdvojen će pokriti troškove preseljenja, troškove zakupa stanova i kancelarija, mjesečnu zaradu, zdravstveno osiguranje za šest mjeseci"

2342 pregleda 1 komentar(a)
Telegrafi, Foto: Telegrafi.com
Telegrafi, Foto: Telegrafi.com

Prištinska agencija Telegrafi.com pridružila se danas kampanji kosovskih institucija za podršku i solidarnost sa kolegama, ukrajinskim novinarima, koji su u opasnosti da izvještavaju o ruskom napadu na Ukrajinu i kojima je ponuđeno da dođu na Kosovo.

"Telegraf poziva novinare iz Ukrajine koji bi mogli da dođu na Kosovo da budu dio informativnog pulta da izvještavaju, nudeći sve uslove za rad, u okviru Telegrafa", navodi se u saopštenju te agencije.

Novinarska udruženja iz Evrope su se zahvalila Kosovu što će ugostiti 20 kolega iz Ukrajine, a tu odluku Vlade Kosova pozdravili su i Evropski centar za slobodu medija (ECPMF) i Evropska federacija novinara (EFJ), koji će vršiti odabir novinara koji će doći na Kosovo.

"Iznos koji je izdvojen će pokriti troškove preseljenja, troškove zakupa stanova i kancelarija, mjesečnu zaradu, zdravstveno osiguranje za šest mjeseci", saopšteno je iz ECPMF-a.

Predsjednik Vlade Kosova Aljbin Kurti je dan ranije najavio da će Kosovo ugostiti 20 novinara iz Ukrajine.

Bonus video: