Todorić: Vraćam se u Hrvatsku čim prikupim dokaze

Zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo raspisalo je u subotu potjernicu za Todorićem protiv kojeg je određen pritvor i pokrenuta istraga, a nedostupan je hrvatskom pravosuđu
2 komentar(a)
Ivica Todorić, Foto: Betaphoto
Ivica Todorić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 22.10.2017. 07:35h

Nakon što je za njim u subotu raspisana potjernica, bivši predsjednik uprave koncerna Agrokor Ivica Todorić, na svom blogu je poručio da će se vratiti u Hrvatsku čim prikupi relevantne dokaze kako bi se "suprotstavio zajedničkom zločinačkom poduhvatu dijela političkih elita i njihovih pomoćnika".

"Da bi me spriječili u prikupljanju dokaza i dokumentacije protiv njih lično, brzopleto su sastavili sramotnu kaznenu prijavu kako bi me pritvorili. Čim završim prikupljanje relevantnih dokaza, vraćam se u Hrvatsku kako bih se suprotstavio zajedničkom zločinačkom poduhvatu dijela političkih elita i njihovih pomoćnika koji se sakrivaju iza institucija države", kazao je Todorić.

Zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo raspisalo je u subotu potjernicu za Todorićem protiv kojeg je određen pritvor i pokrenuta istraga, a nedostupan je hrvatskom pravosuđu.

"Kao čovjek kojem su teško povrijeđena ljudska prava sa svojim advokatskim timom prikupljam dokaze i činjenice kako bih se mogao suprotstaviti lažima iz kaznene prijave i odbraniti i sebe i moje saradnike od političkog progona kojem je cilj da zataška činjenicu da je upravo politika otela privatno vlasništvo u kojem danas caruje bezvlašće i stvarni kriminal", naglašava Todorić.

Tužilaštvo je zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 miliona kuna (oko 19 miliona eura) pokrenulo istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića, i dvanaest Agrokorovih menadžera i revizora.

Bonus video: