Srbija ukida zabranu izvoza žita, brašna i ulja u Sjevernu Makedoniju

Nikolovski je rekao da je to dogovorio na radnom sastanku sa ministrom poljoprivrede Srbije Branislavom Nedimovićem, koji je i potpredsjednik Vlade, i naveo da će biti realizovani svi dogovori makedonskih privrednih partnera iz svih privrednih komora

9404 pregleda 19 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministar poljoprivrede Sjeverne Makedonije Ljupčo Nikolovski izjavio je danas u Beogradu da će Srbija u narednih sedam do deset dana ukinuti zabranu izvoza pšenice, kukuruza, brašna i jestivog ulja u Sjevernu Makedoniju.

Nikolovski je rekao da je to dogovorio na radnom sastanku sa ministrom poljoprivrede Srbije Branislavom Nedimovićem, koji je i potpredsjednik Vlade, i naveo da će biti realizovani svi dogovori makedonskih privrednih partnera iz svih privrednih komora.

"U okviru instrumenata inicijative 'Otvoreni Balkan', sa potpredsjednikom Vlade Srbije Nedimovićem dogovorio sam da u narednih sedam do deset dana Srbija za Sjevernu Makedoniju ukine zabranu izvoza pšenice, kukuruza, brašna, jestivog ulja i da počne isporuka količina koje dogovore ekonomski partneri iz dvije zemlje", rekao je Nikolovski.

Prema njegovim riječima o ugovorenim količinama premijer Sjeverne Makedonije poslaće pismo predsjedniku Vlade Srbije.

On je makedonskim građanima poručio da budu mirni i dodao da će Sjeverna Makedonija imati dovoljne količine tih strateških useva.

Bonus video: