Mišel: EU će se angažovati da se prevaziđe kriza u Bosni i Hercegovini

Od političkih vođa u BiH lideri EU su, između ostalog, zatražili da "podrže druge prioritetne reforme, kako je naložila u svom Mišljenju Evropska komisija da bi ta zemlja mogla dobiti status kandidata za članstvo u EU"

2425 pregleda 1 komentar(a)
Šarl Mišel, Foto: Reuters
Šarl Mišel, Foto: Reuters

Vođe Evropske unije dogovorili su se u Briselu da se "EU angažuje s ciljem da se stabilizuju prilike u Bosni i Hercegovini", izjavio je predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel.

Mišel je to izjavio po završetku zasijedanja lidera Unije koji su saopštili da su "razmotrili dugu političku krizu u Bosni i Hercegovini" i stavili do znanja da je "Evropska unija spremna da nastavi angažovanje na visokoj ravni" kako bi se ta kriza prevazišla.

Šefovi država ili vlada EU su podvukli da "vođstva u Bosni i Hercegovini moraju da pokažu snažnu riješenost za brzo sprovođenje ustavne i izborne reforme, što je od životnog značaja za stabilnost i puno funkcionisanje te zemlje".

Od političkih vođa u BiH su lideri EU takođe zatražili da "podrže druge prioritetne reforme, kako je naložila u svom Mišljenju Evropska komisija da bi ta zemlja mogla dobiti status kandidata za članstvo u EU".

Bonus video: