Nova lažna dojava o bombi na letu iz Beograda ka Moskvi

Povodom ponovljenih lažnih dojava o bombi, oglasio se i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je 20. marta rekao da se provjeravaju dojave o bombama na letovima aviona "Er Srbije" ka Rusiji, ali javnost nije još uvijek obaviještena o epilogu ovih istraga

3248 pregleda 61 reakcija 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) potvrdilo je u srijedu 29. marta još jednu dojavu o bombi na letu sa beogradskog aerodroma prema Moskvi.

"Dojava je primljena u 14:40", rečeno je agenciji Beta u MUP-u Srbije.

Ovo je sedmi put od početka ruske invazije na Ukrajinu da je MUP Srbije izvijestio o dojavi o bombi na letovima prema Rusiji.

Po protokolu, nakon dojave o bombi kontradiverzione ekipe MUP-a su u obavezi da izađu na teren i provjere letilicu.

Nakon ruske invazije na Ukrajinu 24. februara, i međunarodnih sankcija koje su zemlje Zapada uvele Rusije, povećan je broj letova iz glavnog grada Srbije prema Moskvi.

Tako je do 21. februara prema Rusiji letjelo 15 letova nedjeljno, samo prema Moskvi.

Nakon pritisaka, broj letova je posle 21. marta vraćen na redovan broj, odnosno gotovo prepolovljen.

Povodom ponovljenih lažnih dojava o bombi, oglasio se i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je 20. marta rekao da se provjeravaju dojave o bombama na letovima aviona "Er Srbije" ka Rusiji, ali javnost nije još uvijek obaviještena o epilogu ovih istraga.

Kako je tada objasnio predsjednik Vučić, letovi ka Rusiji se odlažu za 30 minuta, za slučaj da stigne dojava o bombi.

Dok ruska invazija na Ukrajinu traje već drugi mjesec, uz bombardovanje više gradova i humanitarnu krizu na istoku Evrope, iz Ujedinjenih nacija su saopštili je da je više od četiri miliona ljudi pobjeglo iz Ukrajine od početka rata 24. februara.

Bonus video: