Sumnja se da su pripadnici policije Kosova koji su bili na sastanku kod Vučića počinili krivično djelo

Nekoliko starješina policijskih stanica na sjeveru Kosova učestvovali su na sastanku Savjeta za bezbjednost Srbije posle odluke Vlade Kosova da ne dozvoli održavanje srpskih izbora na Kosovu. Suspendovana i predsjednica Osnovnog suda u Mitrovici Ljiljana Stevanović

5747 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Direktor Policije Kosova Samedin Mehmeti rekao je danas da nije donijeta odluka o suspenziji starješina kosovske policije na sjeveru, koji su zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem učestvovali na sjednici Savjeta bezbjednosti Srbije i da je predmet ustupljen Policijskom inspektoratu.

U Komisiji za bezbjednost i odbranu kosovskog parlamenta Mehmeti je rekao da su prije suspenzije odlučili da ih ispitaju, a zatim donesu druge mjere.

"Možda je to mogla biti varijanta. Mogla je biti i druga varijanta. Mi smo procijenili da su otišli i počinili krivično djelo, odnosno da se sumnja da su počinili krivično djelo i uputili smo ih (policijskom) inspektoratu koji će odlučiti koje će mjere biti preduzete", kazao je Mehmeti.

Nekoliko starješina policijskih stanica na sjeveru Kosova učestvovali su na sastanku Savjeta za bezbjednost Srbije posle odluke Vlade Kosova da ne dozvoli održavanje srpskih izbora na Kosovu.

Zbog učešća na istom sastanku Sudski savjet Kosova je suspendovao predsjednicu Osnovnog suda u Mitrovici Ljiljanu Stevanović.

Bonus video: