MUP Srbije o napadu na Grbovića: Učesnici incidenta dali izjavu u policiji

"Mi obezbjeđujemo biračka mjesta, a ne stranke i nismo mogli da razdvajamo Grbovića i članove SNS-a okupljene ispred sjedišta stranke u Zemunu“, navedeno je u saopštenju.

12142 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Povodom napada na lidera Pokreta slobodnih građana Pavla Grbovića, Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije je saopštilo da su policijski službenici "obavili razgovor sa svim učesnicima incidenta i pozvali ih da dođu u policijsku stanicu da daju izjavu".

MUP u saopštenju navodi da su svi, osim Grbovića, dali izjavu, prenosi N1.

Ministarstvo u saopštenju navodi da je iznenađeno „uvredama Grbovića o navodnom neprofesionalnom postupanju policije u slučaju incidenta koji se dogodio ispred sjedišta Srpske napredne stranke (SNS) u Zemunu.

„Ističemo da je policija odmah po dobijanju saznanja iz medija izašla na lice mjesta. Mi obezbjeđujemo biračka mjesta, a ne stranke i nismo mogli da razdvajamo Grbovića i članove SNS-a okupljene ispred sjedišta stranke u Zemunu“, navedeno je u saopštenju.

MUP ističe da je Grbović odbio da dođe u policijsku stanicu da da izjavu jer, kako kaže, nema povjerenja u policiju.

"Grbović je potom sa stranačkim kolegama otišao u KBC Zemun, a potom na konferenciju za novinare i još uvijek se nije odazvao pozivu da dođe u policijsku stanicu da da izjavu, što su ostali akteri incidenta učinili", saopštio je MUP.

Grbović je napadnut ispred mijesnog odbora SNS u naselju Nova Galenika u Beogradu, koji je udaljen oko 300 metara od škole u kojoj se nalaze sva biračka mjesta u tom naselju.

Bonus video: