Grbović (PSG): SNS vodio paralelne spiskove u prostorijama mjesne zajednice

Dodao je da su te muškarce nastavili da prate do Mjesnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) koji se nalazi nedaleko od biračkog mjesta i da su nakon toga dva puta pozvali policiju, koja je, prema njegovim riječima, stigla pola sata nakon drugog poziva

6575 pregleda 4 komentar(a)
Grbović, Foto: Pokret slobodnih građana.rs
Grbović, Foto: Pokret slobodnih građana.rs

Predsjednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je da su "članovi Srpske napredne stranke (SNS) u prostorijama mjesne zajednice u beogradskom naselju Nova Galenika vodili paralelne biračke spiskove".

Grbović je novinarima ispred Skupštine Srbije objasnio da je oko 10.30, nakon glasanja u naselju Nova Galenika, naišao na tri mlađa muškarca, koji su, kako su mu rekli, nosili „paralelni birački spisak“.

„Pitao sam ga odakle mu to, on je rekao da je dobio iz stranke. Pri tom je rekao da je maloljetan i da zato ne može da odgovara“, rekao je Grbović, prenosi N1.

Dodao je da su te muškarce nastavili da prate do Mjesnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) koji se nalazi nedaleko od biračkog mjesta i da su nakon toga dva puta pozvali policiju, koja je, prema njegovim riječima, stigla pola sata nakon drugog poziva.

Predsjednik PSG je kazao da su, dok su čekali policiju, u prostorije mjesne zajednice koja se nalazi preko puta Mjesnog odbora SNS, dolazili članovi SNS i "bilježili paralelne biračke spiskove ko je izašao na glasanje".

"Nekoliko minuta nakon toga je, osim prisutnih članova SNS došlo još nekoliko momaka, starijih i definitivno ratobornijih, koji su pokušali da nas otjeraju. Počeli su da nas vrijeđaju i da nam prijete", naveo je on.

Grbović je istakao i da je "napad započet na Ninu Stojaković, koja je snimala incident i kojoj su izbili telefon iz ruke" i negirao da je on započeo napad.

"Zatim je to lice udarilo mene i onda je krenula tuča u kojoj je učestvovalo više lica sa njihove strane. Tom prilikom ja sam više puta udaren u predjelu glave, usne i desnog uveta i te povrijede su kasnije konstatovane i kod ljekara u Zemunskoj bolnici", rekao je Grbović.

Naglasio je da policija, kada je stigla, nije ušla ni u prostorije SNS, ni u prostorije mjesne zajednice, iako su se, prema njegovim riječima, "počinioci napada nalazili u tim prostorijama".

Dodao je da će policija pokrenuti postupak i da će on dati izjavu.

SNS je ranije negirala Grbovićeve navode i saopštila da "postoji video snimak na kome se jasno vidi da upravo Grbović provocira članove SNS ispred prostorija izbornog štaba Mjesnog odbora Galenika".

Bonus video: