Izetbegović: Moj otac je ostavio BiH u amanet Erdoganu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je izjavu kao "skandaloznu i opasnu", poručivši da Bakir Izetbegović Erdoganu može da daje na čuvanje samo ono što je katastarsko vlasništvo njegove porodice
59 pregleda 26 komentar(a)
Bakir Izetbegović, Foto: Reuters
Bakir Izetbegović, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.10.2017. 18:11h

Bošnjački član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je da je njegov pokojni otac Alija pre smrti sadašnjem predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu povjerio ulogu svojevrsnog tutora BiH.

Bakir Izetbegović rekao je novinarima u Sarajevu da je veza između njegovog oca Alije i Erdogana veoma važna, a da o tome svjedoči to da je Erdogan bio jedna od posljednjih osoba sa kojom je razgovarao prije smrti.

"On (Alija) je u njemu je prepoznao budućeg jakog lidera i ostavio mu u amanet brigu za BiH. Ja mislim da Erdogan i te kako dobro nosi taj amanet", naglasio je Bakir Izetbegović tokom obilježavanja 14. godišnjice smrti Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva BiH kao samostalne države, prenosi Hina.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je izjavu kao "skandaloznu i opasnu", poručivši da Bakir Izetbegović Erdoganu može da daje na čuvanje samo ono što je katastarsko vlasništvo njegove porodice.

"U BiH žive dva hrišćanska naroda u čije ime Alija nikada nije govorio niti je imao mandat da govori", istakao je Dodik.

Bonus video: