Brnabić: Nije bilo dogovora o tome da Dačić bude premijer

Brnabič je rekla da zamjera partnerima iz SPS-a to što su oni "svjesno išli na to da uzimaju glasove na račun neodgovorne politike koja nije bila u skladu sa politikom Vlade ni države, koju je trasirao Vučić, već su išli na to da uzmu što više glasova na izborima"

8905 pregleda 1 komentar(a)
Brnabić, Foto: Shutterstock
Brnabić, Foto: Shutterstock

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da prije izbora nije bilo dogovora sa predsjednikom Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivicom Dačićem da bude premijer, navodeći da nije princip Srpske napredne stranke (SNS) i njenog predsjednika Aleksandra Vučića da takve dogovore sklapa prije nego se "čuje glas naroda".

"Možda je Dačić mislio da će SPS imati sama većinu, pa će u toj većini biti premijer. Ne znam, pretpostavljam da je to mislio", rekla je Brnabić za TV Pink, komentarišući poruku socijalista u izbornoj kampanji da je Dačić najbolje rješenje za premijera Srbije.

Ona je za predizbornu kampanju socijalista rekla da su skupljali poene na dešavanju u Ukrajini što "nije odgovorno" ponašanje, i da je SNS izgubila glasova zato što se nije tako ponašala i koristila zapaljivu retoriku, već su "čuvali interes Srbije", pa su se glasovi prelili drugima.

Brnabič je rekla da zamjera partnerima iz SPS-a to što su oni "svjesno išli na to da uzimaju glasove na račun neodgovorne politike koja nije bila u skladu sa politikom Vlade ni države, koju je trasirao Vučić, već su išli na to da uzmu što više glasova na izborima".

"Ja sam osoba koja uvijek na prvom mjestu vjeruje u tim, ako ljudi jedne druge međusobno ne čuvaju, ne poštuju i ne rade u timu, onda nema tu nekog značajnijeg uspjeha. Meni je ovo nekako bila neka vrsta neke izdaje tima, nije mi prijalo, ali je pomoglo nama da se jasno diferenciramo od ostalih kao jedina stranka kojoj je Srbija na prvom mjestu", rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je zadovoljna izbornim rezultatima, jer je ostvaren glavni cilj - "istorijska pobjeda Vučića u prvom krugu predsjedničkih izbora".

Govoreći o velikoj razlici u glasovima za Vučića i stranku, ona je rekla da je "u glavama građana on odvojen od SNS, dignut je na viši nivo kao predsjednik države".

"On će uvijek da na nas gleda kao na svoje dijete, ali će probati da sve okupi, sve stranke da rade u interesu građana", rekla je Brnabić, koja je navela i da ne zna kada će biti formirana nova vlada.

Bonus video: