Šarićev advokat dogovarao podmetanje bombe?

Lazarevića, Tužilaštvo za organizovni kriminal Republike Srbije, sumnjiči da je krivična djela sa Šarićem dogovarao neposredno ili preko kriptovanih telefona sa instaliranom aplikacijom SКY

17377 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Beogradski advokat Dejan Lazarević navodno je, sa svojim klijentom optuženim za šverc kokaina i pranje novca Darkom Šarićem, dogovarao podmetanje eksplozivne naprave ispod vozila Gorana Nikolaševića, a potom organizovao da Nikolašević medijima plasira lažne informacije i kao krivca označi Nebojšu Joksovića, svjedoka saradnika u postupcima protiv optuženog Pljevljaka.

To piše u saopštenju Tužilaštva za organizovni kriminal Republike Srbije, koje sumnjiči uhapšenog advokata da je krivična djela sa Šarićem dogovarao neposredno ili preko kriptovanih telefona sa instaliranom aplikacijom SКY.

Tvrde i da je advokat sa Šarićem, kojeg sumnjiče da je na čelu dvanaestočlanog klana, dogovarao najbolje vrijeme za postavljanje eksplozivne naprave ispod vozila Nikolaševića, a da su Joksovića targetirali kako bi ga diskreditovali.

"Sve sa ciljem da se protiv Nebojše Joksovića pokrene krivični postupak i da se na taj način diskredituje kao svjedok saradnik. Osumnjičeni Lazarević se po nalogu osumnjičenog Šarića, sastajao sa policijskim službenikom - osumnjičenim Duškom Mirkovićem, kako bi dobijao povjerljive podatke o otvorenim operativnim obradama protiv pripadnika ove organizovane kriminalne grupe i podatke o postupanju policijskih službenika povodom krivičnih prijava podnijetih protiv Nebojše Joksovića, što je prenosio osumnjiečnom Šariću, a za dobijene informacije i podatke je osumnjičenom Mirkoviću davao novčane poklone", tvrdi TOK.

Lazarević je uhapšen juče u međunarodnoj policijskoj akciji u kojoj su lisice na ruke stavljene i Šariću.

Iz TOK saopšteno je da su, na osnovu krivične prijave Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, nakon sprovednog predistražnog postupka i prikupljenih dokaza donjeli naredbu o sprovođenju istrage protiv Šarića, Lazarevića, Bojana Stanojkovića, Danila Odovića, Aleksandra Boškovića, Nikole Spasojevića, Danila Stojanovića, policajaca Milutina Radovanovića i Duška Mirkovića, zatim Stefana Andrejića, Marka Vukića i Uroša Radovanovića.

Sumnjiče ih da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, teško ubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti, zloupotreba službenog položaja i krivično djelo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka.

Šarića sumnjiče da je tu kriminalnu grupu stvorio u periodu od početka 2020. godine, a da je ona djelovala do 14. aprila 2022. godine.

Tvrde i da je formirao organizovanu kriminalnu grupu koja je u međunarodnim razmjerama, na teritoriji Južne Amerike, sprovodila kriminalni plan dogovaranja neovlašćene kupovine kokaina, njen transtport do Evrope, ali i da je organizovao da se, preko pripadnika kriminalne grupe u Južnoj Americi i drugih lica, ubiju oni koji bi pokušali da osujete ostvarenje kontakata pripadnika njegove kriminalne grupe sa dobavljačima kokaina iz Južne Amerike:

"Te je organizovao i naložio izvršenje krivičnog djela teško ubistvo na štetu Milana Milovca".

Bonus video: