Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije predložilo da se Šariću potvrdi presuda od 15 godina zatvora

Sa druge strane, Šarićev advokat Danilo Šarić od suda je zatražio da se on oslobodi krivične odgovornosti, jer smatra da nije izveden ni jedan dokaz koji ga dovodi u vezu sa krijumčarenjem droge

11308 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Screenshot Youtube Al Jazeera Balkans
Foto: Screenshot Youtube Al Jazeera Balkans

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je vijeću Apelacionog suda u Beogradu da potvrdi prvostepenu presudu i Darka Šarića osudi na 15 godina zatvora kao organizatora kriminalne grupe koja je prokrijumčarila 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu.

Postupajući tužilac Saša Ivanić smatra da je tužilaštvo iskazima svjedoka saradnika i iskazima samih okrivljenih dokazalo da su Šarić i ostali optuženi počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret.

Sa druge strane, Šarićev advokat Danilo Šarić od suda je zatražio da se on oslobodi krivične odgovornosti, jer smatra da nije izveden ni jedan dokaz koji ga dovodi u vezu sa krijumčarenjem droge.

Advokat Šarić je istakao da su svjedoci saradnici Nebojša Joksović i Radan Adamović više puta uhvaćeni u laži i da su mijenjali svoje iskaze, dok je svjedok saradnik Draško Vuković rekao da nije radio za Šarića.

Takođe, advokat je naveo da se tokom cijelog suđenja, koje traje 13 godina, krše Šarićeva prava i pretpostavka nevinosti.

Prvostepenom presudom na koju su izjavljene žalbe Šarić je osuđen na 15 godina zatvora kao jedan od tri organizatora grupe koja je krijumčarila ukupno 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Goran Soković, koji je sve vrijeme u bekstvu osuđen je na 15 godina zatvora, takođe kao organizator grupe, kao i Željko Vujanović koji je dobio 14 godina zatvora, a zimus je odveden na izdržavanje kazne.

Ostali optuženi su osuđeni na kazne zatvora od devet i po do 12 godina zatvora, dok su trojica svjedoka saradnika dobila simbolične kazne od pet do 10 mjeseci zatvora.

Osim u odnosu na Šarića, ponovo se razmatraju žalbe Gorana Sokovića, Željka Vujanovića, Marka Pandrca, Nikole Dimitrijevića, Nenada Novakovića, Boška Nedića, Petra Obradovića, Nebojše Sretenovića, Mihajla Ðokovića, Rodoljuba Radulovića, Borislava Tunjića, Milana Milovca, Živka Sibinskog, Darka Tošića, Miloša Cajića i svjedoka saradnika Radana Adamović, Nebojše Joksovića i Draška Vukovića.

Bonus video: