Dojave o bombama u više osnovnih škola u Beogradu

Jedna u nizu lažnih prijava bila je u petak, 13. maja, kada su prijetnje o postavljenim bombama upućene na adrese tri tržna centra i četiri studentska doma u Beogradu

3153 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dojave o postavljenim bombama stigle su 16. maja ujutru u nekoliko beogradskih škola, a nadležne službe su obaviještene, prenosi RTS.

Dojave su stigle u osnovne škole "Kralj Petar Drugi Karađorđević", "Vladimir Rolović", "Đura Jakšić", "Danilo Kiš", "Sveti Sava" i "Drinka Pavlović" i u još nekoliko novobeogradskih i zemunskih škola.

Roditelji su, kako prenosi RTS, dobili poruke da ne dovode djecu u školu, nastava nije počela, a djeca koja pristižu vraćaju se kući.

U nekim školama provjere su već završene i ispostavilo se da su dojave bile lažne.

Dvije lažne dojave da su eksplozivne naprave postavljene na željezničkoj stanici Novi Beograd i beogradskom Zoo vrtu poslate su i 15. maja.

Jedna u nizu lažnih prijava bila je u petak, 13. maja, kada su prijetnje o postavljenim bombama upućene na adrese tri tržna centra i četiri studentska doma u Beogradu.

Javni objekti u Beogradu su posljednjih mjeseci, od početka ruske invazije na Ukrajinu, bili meta lažnih dojava o postavljenim bombama.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je ranije saopštilo da će zbog dojava o bombama tražiti pomoć putem međunarodne operativne policijske saradnje radi dobijanja podataka o nalogodavcu, organizatorima i izvršiocu ovog krivičnog djela.

Vlasti u Srbiji do sada nisu saopštile ko su odgovorni za ove lažne prijave.

Rečeno je da prijetnje o navodno postavljenim bombama stižu elektronskom poštom iz inostranstva sa šifrovanog servisa koji, za razliku od drugih servisa, ne skladišti podatke.

Bonus video: