Dojave o postavljenim bombama u školama u Sarajevu

"U vezi s tim, poduzete neophodne mjere i radnje iz nadležnosti policije, koje uključuju i kontradiverzione preglede školskih ustanova na koje se odnose zaprimljene dojave"

3274 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nekoliko škola na teritoriji Kantona Sarajevo je dobilo dojavu o postavljenim bombama putem e-maila, saopšteno je iz Policije ovog kantona.

Rano ujutru u srijedu, e-mailovi su stigli na školske adrese u Kantonu Sarajevo, jednom od deset kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine, o čemu je ubrzo obaviještena policija.

"U vezi s tim, poduzete neophodne mjere i radnje iz nadležnosti policije, koje uključuju i kontradiverzione preglede školskih ustanova na koje se odnose zaprimljene dojave", navodi se u saopštenju.

Iz Policije podsjećaju da je o svemu upoznato i kantonalno Tužilaštvo.

U susjednoj Srbiji posljednjih nekoliko sedmica su učestale lažne dojave o bombama.

Pripadnici tamošnjih bezbjednosnih službi su identifikovali više zemalja iz kojih su stizale prijeteće poruke i lažne dojave o bombama na adrese javnih objekata u Srbiji, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije 18. maja.

"Utvrđeno je da je osam takvih prijetnji stiglo iz Poljske, četiri iz Gambije, po dvije iz Irana i Nigerije i po jedna iz Ukrajine, Slovenije i Rusije", stoji u saopštenju MUP-a.

Kako se dodaje, identifikovali su lokacije ukupno 19 e-mail adresa sa kojih su stigle prijeteće poruke o postavljenim bombama na različitim lokacijama u Srbiji.

Bonus video: